Diemen,
23
maart
2017
|
07:46
Europe/Amsterdam

Leisure-studenten aan de slag voor SAIL Den Helder 2017

Leisure-studenten

Om een succes van SAIL Den Helder 2017 te maken organiseren derdejaarsstudenten Leisure Management van Inholland Diemen activiteiten en ontwikkelen zij een concept voor het nautische evenement, dat plaatsvindt van 21 tot en met 25 juni. “Het was een kans die we niet konden laten schieten. We gaan in gesprek met partners SAIL om een memorabel evenement te organiseren”, aldus de enthousiaste studenten.

De komende maanden gaan diverse studenten aan de slag met SAIL in het kader van hun minor Concepting en Events. Dit doen ze verspreid over twee projectgroepen. Studenten Susan te Boekhorst, Anouk van Warmerdam, Marit Visser en Kirsten van Hoften zijn verantwoordelijk voor het ‘Crew-programma’, bedoeld voor de bemanningsleden van de zeilschepen en de inwoners uit Den Helder en omstreken. ‘International Friendship’ staat bij dit programma centraal om de betrokkenheid van inwoners en scholieren te verbeteren. De studenten hebben de ambitie om onder meer mensen met diverse culturen te verbinden.

De tweede projectgroep bestaat uit Larissa Boogaard, Anne Schaper, Gabriëlle de Boer, Joelle Muller, Alicia Camp en Monique Lie-A-Tsjoen. Zij kregen de opdracht om een uniek concept te ontwikkelen voor de zogeheten Crew-parade. Tijdens deze parade varen de schepen met hun bemanning door de binnenstad van Den Helder als dankbetuiging aan de stad . Deze rondvaart vindt plaats op vrijdag 23 juni tussen 14.00 en 16.00 uur.

Een belangrijke rol in het evenement speelt de SAIL Academy, die de betrokken studenten onder andere helpt met excellentietrainingen en persoonlijke begeleiding. Twee jaar geleden hebben studenten van Inholland ook een grote rol gespeeld in de organisatie van SAIL Amsterdam. Meer dan honderd studenten leverden toen een bijdrage aan dit grote publieksevenement en zetten bijzondere projecten op poten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.