Amsterdam,
06
december
2017
|
13:35
Europe/Amsterdam

Masterstudent Sandra Warmerdam wint NAPA Wetenschapsaward

De NAPA Wetenschapsaward is dit jaar uitgegaan naar Sandra Warmerdam, student van de Inholland-masteropleiding Physicican Assistant. Ze krijgt de prijs voor haar afstudeeronderzoek over de functionele prognosestelling bij patiënten met een beenamputatie. De award en een geldbedrag van 250 euro ontving zij uit handen van Prof. Roderick Hooker uit Verenigde Staten. De jury was lovend over het onderzoek. 

In haar afstudeeronderzoek gaat Sandra in op de functionele prognose die wordt opgesteld bij patiënten met een beenamputatie aan het begin van de klinische revalidatie bij Reade, het centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en Omstreken. Aan de hand van een negental domeinen (o.a. mobiliteit en zelfverzorging) geven zorgverleners aan wat zij verwachten qua functioneren zes maanden na klinische revalidatie.

“Met het onderzoek heb ik getracht consensus te bereiken onder zorgverleners over de te overwegen aspecten in de functionele prognose. Dit dient ertoe bij te dragen dat er in de praktijk meer uniformiteit komt met betrekking tot wat daarin beschreven wordt. Naar verwachting wordt daarmee de doelmatigheid van de revalidatie vergroot door de patiëntgebonden doelstellingen en het (medisch) beleid die hieruit voortvloeien”, vertelt Sandra. Via focusgroepgesprekken deelden patiënten hun ervaringen, waarbij naast positieve geluiden ook bruikbare verbetersuggesties naar voren kwamen.

Sandra Warmerdam, student master Phycisian Assistant
De leerlijn 'wetenschappelijke vorming' van mijn opleiding is erg goed opgebouwd en vormgegeven. Met veel kennis van zaken en bevlogenheid zorgden docenten voor een goede basis en begeleiding bij mijn afstudeeronderzoek.
Sandra Warmerdam, student master Phycisian Assistant

Praktijkgerichte verbetersuggesties
‘Het onderzoek was heel praktijkgericht. Uiteindelijk is over alle domeinen overeenstemming bereikt over de te overwegen aspecten bij de opstelling van de prognose. De verbetersuggesties vanuit de patiënten zijn bij Reade breed doorgevoerd.’ aldus Sandra. Over het wetenschappelijk onderwijs tijdens de opleiding van Inholland is Sandra zeer positief: ‘De leerlijn 'wetenschappelijke vorming' tijdens de opleiding tot physician assistant is erg goed opgebouwd en vormgegeven. Met veel kennis van zaken en bevlogenheid hebben de docenten gezorgd voor een goede basis en begeleiding voor/tijdens mijn afstudeeronderzoek.’

NAPA Wetenschapsaward
De Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA) is een belangenorganisatie voor physician assistants. PA INVEST is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij jaarlijks opleidingen studenten nomineert voor de NAPA Wetenschapsaward. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.