Alkmaar,
06
februari
2018
|
13:38
Europe/Amsterdam

Meet Up TerraTechnica geeft meer oplossingen klimaatprobleem

Help jij mee aan oplossingen voor het klimaatprobleem? Op dinsdag 13 februari wordt er vanuit het nieuwe samenwerkingsplatform TerraTechnica een Meet Up georganiseerd. Draag jij bij aan de kennisuitwisseling over duurzame energie en ben je erbij die middag vanaf 14:30 uur bij Hogeschool Inholland Alkmaar?

De Meet Up ‘onderwijs, bedrijfsleven en overheid werken samen aan duurzame energietechnologie’ belooft een boeiende middag te worden vol gesprekken en interactie tussen studenten, docenten, ondernemers en (beleids)medewerkers van overheden.

Nergens in Nederland gaat de ontwikkeling van duurzame energie zo snel als in de regio Noord-Holland Noord. Een aantal bedrijven gaat zelfs wereldwijd aan de leiding. De energie-oplossingen uit deze regio dragen bij aan oplossingen voor het wereldwijde klimaatprobleem. Het nieuwe samenwerkingsplatform TerraTechnica waarin Hogeschool Inholland participeert, zorgt voor verbinding van alle kennis die de regio voorhanden heeft. Studenten dragen met hun kennis bij aan het lokale bedrijfsleven en leren aan de hand van echte praktijkcases. Het bedrijfsleven heeft daarmee gemakkelijker toegang tot onderzoeksresultaten, die zij kunnen toepassen bij de ontwikkeling van duurzame energie. Een win-win situatie en meer oplossingen voor het klimaatprobleem komen zo boven tafel.

Voor geïnteresseerden en betrokken partijen uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven wordt op dinsdagmiddag 13 februari aanstaande deze eerste ‘meet up’ georganiseerd. Ruud Veltenaar, trendwatcher, TEDx-spreker en filosoof inspireert. Daarna gaan de deelnemers van de Meet Up aan de slag met real-life casussen op het gebied van duurzame energie.

Meld je aan voor deze bijeenkomst via terratechnica.nl/actueel.

Meet Up ‘onderwijs, bedrijfsleven en overheid werken samen aan duurzame energietechnologie’
Dinsdag 13 februari, start 14:30 uur
Locatie:
Hogeschool Inholland Alkmaar
Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar