Rotterdam,
05
juni
2018
|
10:09
Europe/Amsterdam

MEM-docent Paul de Jong brengt tweede boek uit

Cover+dagen+als+witte+nachten

‘Dagen als witte nachten.’ Zo heet het tweede boek van Paul de Jong, docent Media- en Entertainment Management (MEM) van Inholland Rotterdam. Op vrijdag 1 juni is het nieuwe boek uitgegeven door uitgeverij Boekscout. 

Het boek bevat vijf verhalen die de controverse, volgens Paul, niet schuwen: het titelverhaal speelt zich af in de wereld van daklozen. ‘Kamp Samos’ vertelt de tragische en spannende geschiedenis van een vrijwilliger en zijn vrouw in het vluchtelingenkamp. In ‘De Apenarend’ vertrekt een fanatieke vogelaar naar de Filipijnen om een zeldzame vogel te kunnen spotten, maar het loopt heel anders af. ‘De reünie’ gaat over een onopgeloste moord op een jong meisje, lang geleden, en wat deze afschuwelijke gebeurtenis voor gevolgen heeft voor de hoofdpersoon. ‘Caje’, ten slotte, is het verhaal over een man met een opmerkelijk beroep, dat hem overal heen voert, maar dat hem uiteindelijk ten onder doet gaan.

Eerder bracht Paul 'De dodenverzorger en andere verhalen' uit. Zijn boeken zijn te bestellen via uitgeverij Boekscout. “Uiteraard zet ik een persoonlijke boodschap in ieder boek dat een collega aanschaft.”