Diemen,
11
september
2018
|
13:33
Europe/Amsterdam

‘Met diversiteit als uitgangspunt zoeken naar harmonie’

Lectorale rede Machteld de Jong: schrijf je nu in!

Wat beweegt jongeren met en zonder migratieachtergrond als het gaat om opleiding en toekomst? Hoe kunnen onderwijsinstellingen ervoor zorgen dat een inclusieve cultuur ontstaat waarin iedereen zich thuis voelt? Welke voorwaarden zijn nodig om gelijke kansen op succes in het onderwijs en op de arbeidsmarkt te creëren? Wat kunnen we leren van de levensverhalen van jongeren en dit vertalen in goed onderwijs en een positieve onderwijscultuur?

Tijdens haar lectorale rede: ‘Met diversiteit als uitgangspunt zoeken naar harmonie. Waarom aandacht voor diversiteitsvraagstukken zo belangrijk is’, gaat Machteld de Jong, lector Diversiteitsvraagstukken bij Inholland, in op de belangrijkste onderwerpen waar zij en haar onderzoeksgroep zich mee bezig houden. Vraagstukken die voor iedereen die woont, werkt, leert en leeft in een multiculturele samenleving belangrijk zijn. Kortom: voor iedereen dus! Daarom nodigt Machteld de Jong ook u uit om op donderdag 15 november 2018 haar lectorale rede bij te wonen. Klik hier om het programma te bekijken en u in te schrijven.

Muziek, verhalen, dromen en debat
Tijdens haar lectorale rede deelt De Jong het podium met personen die belangrijk voor haar zijn. Zoals Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en Integratie bij de VU in Amsterdam, Huub Nelis, oprichter van Young Works en co-auteur van het boek Help, onze school is gekleurd!, Harry Doef, directeur van het Leger des Heils in Amsterdam, publicist Mick Matthys, de Iraans-Nederlandse regisseur, journalist en presentator Bahram Sadeghi, de Oegandees-Nederlandse singer/songwriter/performer Isaac Bullock en de onderzoekers en studenten die deelnemen aan de verschillende onderzoeken.

Machteld de Jong heet u op donderdag 15 november vanaf 13.30 uur (inloop) van harte welkom bij Hogeschool Inholland Diemen. U kunt haar hier laten weten dat u erbij bent.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Indira Reynaert
11
September
2018
Mijn naam is Indira Reynaert, directeur van onderwijsevaluatiebureau eejaa. We streven naar meer diversiteit en inclusie in beoordelingspanels en ben geinteresseerd om deel te nemen aan de lecorale rede.