Alkmaar,
06
februari
2018
|
11:45
Europe/Amsterdam

Middelbare scholieren strijden om beste ondernemingsplan

Op dinsdag 6, woensdag 7, dinsdag 13 en woensdag 14 februari klinkt het startsein voor het onderwijsproject Spannend Ondernemen bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Nog meer leerlingen gaan aan de slag voor het beste ondernemingsplan dan voorgaande jaren. Tijdens deze vier kick off-dagen krijgen vijfhonderd leerlingen (havisten en vwo'ers) van negen middelbare scholen een programma aangeboden om een goede start te maken met het bedenken van innovatieve producten en diensten. 

Op de kick off-ochtend bij Inholland Alkmaar krijgen zij begeleiding van ruim twintig tweedejaarsstudenten van de opleidingen Business Studies, Accountancy en Finance & Control: Bedrijfseconomie. Na een workshop Creativiteit en het volgen van een digitaal stappenplan presenteren de havisten en vwo'ers de basis van hun idee. De scholierenteams werken vervolgens hun ideeën verder uit op hun eigen school. Uiteindelijk draait het erom wie het beste product (of dienst) heeft bedacht en wie daar het beste plan voor heeft geschreven. Wie gaat er met de eerste prijs van 250 euro vandoor? Dit beslist de vakjury tijdens de driedelige finale op dinsdag 17, woensdag 18 april en vrijdag 20 april. De Rabobank sponsort dit project door een extra prijs ter beschikking te stellen voor het aspect duurzaamheid.

Spannend Ondernemen is een samenwerkingsproject van Hogeschool Inholland Alkmaar met het Willem Blaeu College, het Jan Arentsz College, het Petrus Canisius College, het Stedelijk Dalton College uit Alkmaar, het Regius College uit Schagen, de RSG uit Enkhuizen, Oscar Romeo/ Tabor College uit Hoorn, de RSG Wiringherlant uit Wieringerwerf en Scholen aan Zee uit Den Helder.

De komende maanden worden de leerlingen op hun eigen school voorbereid op het maken van het ondernemingsplan. Tijdens één of meerdere schoolbezoeken krijgen zij advies van de Inholland-studenten over alle aspecten die een rol spelen bij het maken van een dergelijk plan.

Na intensief en creatief denken, onderzoeken en schrijven bepalen de studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar tijdens de presentatie in de voorronde van de finale welke teams uiteindelijk naar de grote finale gaan. Tijdens de finale wordt het ondernemingsplan gepresenteerd aan een deskundige jury die bestaat uit ondernemers uit de regio . De teams dingen tijdens deze finale naar een plaats in de top drie, waarbij niet alleen de eer maar ook een mooie geldprijs op het spel staat.