Haarlem,
14
februari
2018
|
10:53
Europe/Amsterdam

Migratie teamsites naar Office 365 van start

Medewerkers+%282%29

De komende maanden worden de ‘oude’ teamsites, die nu nog draaien op het huidige intranet (Sharepoint 2007) overgezet naar de nieuwe Sharepoint binnen Office 365. Werk je met teamsites? Lees dan in dit bericht wat dit voor jou betekent.

Alle teamsite-eigenaren hebben afgelopen maand een mail gehad met het verzoek om ons te laten weten of hun site overgezet moet worden naar Office 365. Hier is heel breed gehoor aan gegeven. Deze maand begint de stafafdeling Informatievoorziening & Technologie (IVT) met het overzetten van de teamsites van het oude naar het nieuwe systeem.

Wat merk je hiervan?

  • Als eigenaar van een teamsites krijg je vooraf een mail dat jouw teamsite gemigreerd wordt
  • We zetten de teamsites vóór het overzetten op ‘alleen lezen’.
  • Tijdens het overzetten kun je op de oude teamsite nog steeds bestanden openen. Je kunt alleen geen bestanden aanpassen en opslaan. Indien nodig kun je bestanden tijdelijk op jouw h-schijf opslaan en later aan de nieuwe site toevoegen.
  • Het overzetten van één teamsite duurt naar verwachting twee uur.
  • Na afloop krijg je als eigenaar het nieuwe adres van de teamsite toegestuurd en kun je weer werken met je bestanden.
  • We vragen je na het overzetten om te controleren of de juiste personen rechten hebben en geven je uitleg hoe je deze personen kunt informeren over het nieuwe adres.
  • In de mail bij de oplevering van de nieuwe site wordt ook gelinkt naar uitleg over de werking van de nieuwe sites.
  • Komende augustus worden de oude sites definitief verwijderd.

Waar vind ik mijn site?
Na het overzetten krijgt de beheerder van de site een mail met daarin de link naar de nieuwe site. Wil je de site daarna makkelijk terugvinden? Klik dan bovenaan op de nieuwe site op ‘volgen’. Voortaan kun je dan na het inloggen op Office 365 de app Sharepoint aanklikken. In de linkerkolom staan dan alle teamsites die je volgt onder elkaar.

Modern jasje
De nieuwe Sharepoint binnen Office 365, oftewel ons nieuwe intranet, verschilt op sommige punten behoorlijk van onze oude versie. De omgeving heeft een moderne frisse look. Daarnaast kun je er beter mee werken op mobiele apparaten en binnen verschillende browsers zoals Chrome en Firefox. Ook de werking van het systeem is anders. Voor ervaren gebruikers zal dit wel even wennen zijn. Door de verbeterde gebruiksvriendelijkheid zullen nieuwkomers echter juist sneller hun weg kunnen vinden.

Met de nieuwe versie van Sharepoint zijn we weer helemaal bij de tijd. Omdat Office 365 een clouddienst is, hebben we steeds de laatste versie en de nieuwste functies tot onze beschikking.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.