Amsterdam,
14
juni
2017
|
15:00
Europe/Amsterdam

Nursing Science & Innovation Center voor de regio Amsterdam

Op het gebied van praktijkgericht verpleegkundig onderzoek voor de Amsterdamse regio hebben patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek sinds kort hun krachten verenigd in het Nursing Science & Innovation Center (NSIC).

De onderzoeksresultaten moeten bijdragen aan betere patiëntenzorg en versterking van onderwijscurricula. Amsterdamse hogescholen en universitaire centra werken samen bij de opzet en uitvoering van verpleegkundig onderzoek. Lector Robbert Gobbens (Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen) en lector en bijzonder hoogleraar Berno van Meijel (GGZ-verpleegkunde) zitten namens Hogeschool Inholland in het kernteam van het NSIC.

 

De Gezonde Samenleving

Met het NSIC dragen onderzoekers bij aan De Gezonde Samenleving, een profilerend thema van Hogeschool Inholland. Dit is een samenleving waarin burgers, bij fysieke, psychische en sociale problemen, een zo gezond en sociaal mogelijk leven leiden en kunnen participeren. Een samenleving waarin mensen in hun sociale omgeving centraal staan. Waarin professionals mensen – preventief en bij problemen – activeren en ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfmanagement en empowerment. Deze professionals werken interprofessioneel en maken gebruik van de laatste (technologische) innovaties.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.