Delft,
08
mei
2017
|
09:40
Europe/Amsterdam

Opleiding Groene Biotechnologie werkt innovatief samen met bedrijven

Studenten en docent-onderzoekers van de opleiding Groene Biotechnologie van Hogeschool Inholland werken als experts samen met bedrijven in de groente- en siergewasveredeling. In hun nieuwe, wervende folder legt de opleiding uit hoe zij als partner hun expertise en ervaring inzetten op dit specialistische gebied.

De opleiding Biotechnologie is voor bedrijven en instellingen een interessante onderzoeks- en kennispartner en draagt bij aan de ontwikkeling van moleculaire (DNA) technieken, productinnovatie en ontwikkelen van nieuwe gewassen voor de teelt- en veredelingssector. De betrokken bedrijven vinden de multidisciplinaire aanpak, waarbij studenten van verschillende opleidingen hun expertise beschikbaar stellen, heel interessant. Studenten worden gezien als ‘jonge experts die bijdragen aan onze innovatie’ en de opleiding als ‘een waardevolle partner met essentiële kennis’.

Tijdens hun studie voeren de studenten onderzoek uit in opdracht van bedrijven, onder leiding van ervaren docent-onderzoekers. Zo is onlangs een DNA-test ontwikkeld om virusresistentie aan te tonen bij paprika’s. Ook ontwikkelen ze zogeheten ‘moleculaire merkers’ die de veredeling kunnen ondersteunen en versnellen. Daarnaast hebben onderzoekers eigen onderzoeksprojecten waarin ze de nieuwste veredelingstechnieken toepassen voor bedrijven. Bovendien dragen docent-onderzoekers en lectoren graag hun expertise en praktijkervaring over aan professionals die werkzaam zijn in de veredelingssector: zij kunnen bijvoorbeeld de post-hbo cursus Novel Breeding Tools volgen om up-to-date te blijven op hun vakgebied.


De folder nodigt bedrijven uit kennis te maken met Groene Biotechnologie, en te onderzoeken waar de hogeschool en het bedrijfsleven elkaar op dit gebied kunnen versterken.

Nelleke Kreike, lector Green Biotechnology, geeft aan dat de opleiding dit alles niet alleen doet: “Bij multidisciplinaire vraagstukken werken we ook samen met studenten en docent-onderzoekers van collega-opleidingen binnen Hogeschool Inholland, waaronder Chemie en Tuinbouw & Agribusiness. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid relatienetwerk binnen de veredelingssector waarin we inspirerende samenwerking tussen bedrijven en onderzoekers tot stand kunnen brengen.”

Lees meer over deze opleiding in de folder.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.