Haarlem,
12
oktober
2017
|
07:55
Europe/Amsterdam

Opleidingen gezocht voor onderzoek studiesucces en studentenwelzijn

Studenten ondervinden steeds vaker (en meer) stress en andere problemen tijdens hun studententijd. Om inzicht te krijgen in de factoren die het welzijn van studenten en hun studiesucces belemmeren of juist bevorderen, is de onderzoekslijn Studiesucces op zoek naar opleidingen die mee willen doen aan het onderzoeksproject Studentenwelzijn.

De onderzoekers, en uiteraard de hogeschool, hopen met de onderzoeksuitkomsten aanknopingspunten te vinden voor opleidingen, docenten, studentbegeleiders en studenten zelf om het welzijn van studenten en hun studiesucces te verbeteren.

Het betreft een kwantitatief surveyonderzoek dat zal worden uitgezet onder de studenten. Opleidingen kunnen in overleg items aan de vragenlijst toevoegen die volgens hen van belang zijn in het kader van studentenwelzijn en studiesucces. Dankzij deze flexibiliteit in de invulling van de vragenlijst kunnen deelnemende opleidingen het onderzoek zo veel mogelijk op maat maken en daarmee aansluiten bij de vraagstukken die binnen de opleidingen leven.

Door aan het onderzoek mee te doen krijgen studenten, door de inzet van individuele feedback, direct inzicht in hun grootste oorzaken van stress en welbevinden. Daarbij kunnen de onderzoeksuitkomsten de opleidingen inzicht geven in de oorzaken van stress die er per studiejaar spelen en in de verbeter- en verandermogelijkheden van het onderwijs.

Meer weten over de ins & outs? De complete beschrijving van het onderzoek vind je in het onderzoeksvoorstel: Studentenwelzijn en Studiesucces. Een samenvatting van het onderzoek kun je hier lezen.

Wil jij als opleiding meewerken aan dit onderzoek, of ken jij iemand die mogelijk geïnteresseerd is in deelname? Neem dan contact op met Nikkie Gubbels, onderzoeker bij het lectoraat, via nikkie.gubbels@inholland.nl / 06-11449733 of met Rutger Kappe, lector Studiesucces, via rutger.kappe@inholland.nl / 06-48277354.