Haarlem,
11
januari
2018
|
11:59
Europe/Amsterdam

PowerBI vervangt Infofinder

Vanaf nu zijn rapportages beschikbaar in PowerBI in plaats van Infofinder. Als je wilt weten hoe je PowerBI gebruikt, kijk dan op het Informatieportaal op Insite. Daar vind je een korte gebruikersinstructie. Kies één van de gebruikersgroepen om het dashboard in PowerBI te openen. Of ga direct naar PowerBI.com, log in met je Inholland-account en klik op 'Gedeeld met mij'.

PowerBI is nu het middel om informatie te kunnen raadplegen en te analyseren binnen Inholland. De afgelopen tijd is er gewerkt aan de inrichting en vernieuwing van de informatievoorziening. PowerBI is onderdeel van Office365 en is beschikbaar voor de meeste Inholland-collega’s. Bijna alle rapportages die beschikbaar waren in Infofinder, vind je nu in PowerBI. De oude rapportages zijn uitgefaseerd en Infofinder is niet meer toegankelijk.

Klassenlijsten
Voor de gebruikers van de klassenlijsten is er ook iets veranderd. Voorheen werd je via Insite naar de klassenlijsten in Infofinder geleid. Sinds 9 januari is de klassenlijst beschikbaar in PowerBI. Dit is een tussenoplossing, binnenkort komen de klassenlijsten met de pasfoto’s van onze studenten in Peoplesoft beschikbaar. Tot die tijd zijn de lijsten met pasfoto’s opvraagbaar bij het Servicepunt.

De klassenlijsten (zonder pasfoto’s) zijn te benaderen via het Informatieportaal op Insite in de gebruikersgroepen van docenten, ISO-medewerkers en domeinondersteuners. Op het dashboard dat dan opent, tref je verdere informatie aan over de klassenlijsten. Mocht je problemen hebben met een klassenlijst, dan kun je terecht bij het Servicepunt van je vestiging.

HRM-informatie
Gelijktijdig met de komst van PowerBI is ook het HRM-systeem vervangen. Operationele informatie is voortaan beschikbaar in HR2day, managementinformatie komt beschikbaar in PowerBI. De HRM-managementinformatie betreft in eerste instantie ziekteverzuim en overzichten over bezetting, formatieopbouw en schaalverdeling en formatie. Deze zijn vanaf 1 februari beschikbaar in PowerBI.

Toegang tot PowerBI
Om iedereen de juiste toegang te geven tot informatie in PowerBI, is toegang gebaseerd op ieders autorisatie in de bronsystemen, aangevuld met informatie die de controllers aanleveren. Daarbij wordt gelet op de steeds strengere regelgeving op het gebied van privacy.

Verdere ontwikkeling
Mochten je wensen hebben over rapportages, dan kun je deze via het Informatieportaal onder ‘Wensen’ (linkerhelft van het portaal) indienen. Daar is ook de status van ingediende wensen terug te vinden. De prioriteit wordt in samenspraak tussen IVT-MI, de klankbordgroep (bestaande uit vertegenwoordigers uit de gehele organisatie) en de stuurgroep bepaald.

Mocht je vragen hebben over jouw autorisatie, de verdere ontwikkeling van PowerBI of andere zaken, dan kun je terecht bij alex.middelraad@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.