Rotterdam,
14
juni
2017
|
07:29
Europe/Amsterdam

Rechtenstudenten bezoeken Tweede Kamer en Hoge Raad

Studenten

Eerstejaarsstudenten HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) van Inholland Rotterdam zijn onlangs op bezoek geweest bij de Tweede Kamer en de Hoge Raad in Den Haag. Het doel van de praktijkdag was om het onderwijs en de praktijk met elkaar te verbinden.

De Rotterdamse studenten kregen bij de Hoge Raad uitleg over het verloop van procedures. Tijdens dit bezoek vond er een zogeheten vaste rolzitting plaats. Dit is een zitting waarbij een zaak niet inhoudelijk wordt behandeld, maar waarbij de rechter beslist over het verdere verloop van een zaak. Een aantal ijverige studenten greep dit moment aan om het hoogste nationale rechtscollege op het gebied van (onder meer) strafrecht aan het werk te zien.

In de middag gingen de studenten op bezoek op het Binnenhof. Ze kregen een rondleiding in de Ridderzaal en mochten plaatsnemen op de publieke tribune van de Tweede Kamer, waar toevallig net het vragenuur van start ging. Bij deze vergadering stellen Kamerleden vragen aan bewindslieden. Bekende politici zoals PVV-leider Geert Wilders, Sharon Dijksma (staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu) en fractievoorzitter van Forum voor Democratie, Thierry Baudet waren ook aanwezig.

Na afloop spraken de twintig studenten over een interessante maar vooral leerzame ervaring. De eerstejaarsstudenten kregen tijdens de praktijkdag begeleiding van Inholland-docenten Nanda Janssen en Heleen van Loon die beiden het vak recht geven in Rotterdam.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.