Haarlem,
19
juni
2017
|
09:54
Europe/Amsterdam

Recordaantal deelnemers Vitaliteitsdag in Haarlem

Vitaliteitsdag+Haarlem

Gezond werken blijft belangrijk. De vorig jaar in het leven geroepen Vitaliteitsdag is dan ook een regelmatig terugkerend evenement geworden voor de medewerkers van Inholland. In Haarlem begint het steeds serieuzere vormen aan te nemen, want aan de editie op donderdag 15 juni doet een recordaantal deelnemers mee.  Aan de lunchwandeling doen zelfs zo’n vijftig collega’s mee! De werkdag begint gelijk goed: Astrid en Mariska van Cormet Catering doen een rondje langs alle afdelingen met gratis vers fruit.

Gelukzalige blik
De stoelmassages, gedurende de hele dag gegeven door maar liefst drie dames, zijn compleet volgeboekt. Masseuses Martine Bier, Simone Bleeker en Tanja Inthal van Jobmassage krijgen het er warm van! In de volle ‘wachtkamer’ is het erg grappig om collega’s met een gelukzalige blik naar buiten te zien komen. “Ik ga nog een keer!”, verzucht een van hen.

“Noteer je wel dat dit voor 65-plussers is? Ik ben namelijk al 65 hoor!” roept een collega uit die enthousiast aan het dansen is. Mannen weten de workshop Zumba, inmiddels een vast onderdeel van de Vitaliteitsdag in Haarlem, nog niet echt te vinden, maar vrouwelijke deelnemers zijn er genoeg. In een kwartiertje krijgt instructrice Loes Pennarts de dames lekker moe.

 

Balans
Bij de vechtkunsten Tai Chi en Aikido is het belangrijk om continu in balans te blijven. De Tai Chi-instructrice legt uit: “Je handen zijn actief, maar overstrek ze nooit. En houd je schouders niet te ver naar voren of naar achteren, want ook dan ontstaat er spanning.” Job Cornelissen van Bedrijfsaikido Nederland introduceert Aikido bij een aantal nieuwsgierige collega’s: “Het doel is om de tegenstander te neutraliseren. Het is niet de bedoeling om hem te slopen! Je leert met druk om te gaan. Stress is ook een vorm van druk. Lijf en geest staan hierbij altijd met elkaar in verbinding.”

Tineke Nienhuis heeft zojuist de workshop ‘Bewegen in een zittend beroep’ bijgewoond: “Ik heb echt nieuwe dingen gehoord, het was heel interessant! Het bewegen zit ‘m in kleine dingen: jij staat nu met me te praten en in plaats van te blijven zitten, kom ik naast je staan. Veel beter voor de bloedsomloop!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.