Den Haag,
05
april
2017
|
07:46
Europe/Amsterdam

Rianne Parmentier provinciekampioen Pabo Voorleeswedstrijd

Pabo-studente+Rianne+Parmentier

Pabo-studente Rianne Parmentier van Inholland Den Haag is sinds kort de nieuwe voorleeskampioen van Zuid-Holland. Ze las bij de Bibliotheek Rotterdam voor uit het boek ‘Oorlogsgeheimen’ van Jacques Vriens en wist daarmee een plek af te dwingen in de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd.

De eerstejaarsstudente vertegenwoordigt begin juni de provincie Zuid-Holland bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tijdens de landelijke finale krijgen de provinciale kampioenen de opdracht om onvoorbereid voor te lezen uit een boek.

De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met diverse bibliotheken en Stichting entoen.nu. Het doel van deze wedstrijd is om pabo-studenten te enthousiasmeren voor kinder- en jeugdliteratuur en om ze ervaring op te laten doen met voorlezen.

De overkoepelende bibliotheekorganisatie ProbBiblio organiseerde de provinciale finale Zuid-Holland waar acht finalisten streden om een plek in de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze vindt plaats op 1 juni aanstaande.

Meer foto's van de provinciale finale vind je op de Facebook-pagina van de opleiding Pabo.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.