Rotterdam,
06
april
2017
|
14:07
Europe/Amsterdam

Rotterdamse mbo’ers ontvangen certificaat voor mbo-hbo aansluittraject

De eerste mbo-studenten hebben woensdag bij Inholland Rotterdam het juridische mbo-hbo aansluittraject succesvol afgerond. “Een geweldig resultaat en een enorme aanmoediging voor mbo’ers die een vervolgstap willen maken naar het hbo”, aldus Jeany van Beelen-Slijper, beleidsadviseur instroom en doorstroom van Inholland Rotterdam.

De tien studenten verspreid over het Albeda Collega en het Zadkine College kregen uit handen van docent Heleen van Loon een deelnemerscertificaat, nadat ze het tentamen privaatrecht met een voldoende wisten af te ronden. De resultaten van de Rotterdamse studenten – die na de zomer starten met een inholland-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) of HBO-Rechten – waren zo goed dat ze vrijstelling krijgen voor het vak privaatrecht.

“Ik ben blij dat ik nu al docenten en medestudenten heb leren kennen”, zegt student Chanté Tamia. Medestudent Junaisa Martis vult aan: “De inschrijving is compleet zodra we onze mbo-diploma hebben behaald. Ik kan niet wachten!”

Het mbo-hbo aansluittraject is bedoeld om studenten voor te bereiden op het hoger onderwijs. Vanaf 10 april start het project voor de Inholland-opleidingen Business Studies en Integrale Veiligheid.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.