Den Haag,
31
januari
2018
|
11:39
Europe/Amsterdam

RvT-lid Carla van der Weerdt geeft gastcollege aan studenten Business Studies

Carla van der Weerdt, lid van de Raad van Toezicht van Inholland, gaf op 25 januari bij Inholland Den Haag een gastcollege riskmanagement aan studenten Business Studies, afstudeerrichting Banking & Insurance. Ze vertelde studenten dat risicomanagement veel kansen en mogelijkheden biedt voor iedereen.

Riskmanagement is een actueel vak en kent vele benaderingen en toepassingen. Risico’s en kansen zijn aan elkaar gerelateerd; als je alle risico’s wilt uitsluiten, nemen de kansen ook af en verplaatsen risico’s zich. Carla geeft zes trends aan op basis van een rapport van McKinsey. Toenemende regulering, verwachtingen van klanten, wijzigingen in risicoprofielen door technologische ontwikkelingen en risico’s in de besluitvorming zijn voorbeelden.

Blockchain, circulair economy, cyber risks, sustainability zijn allemaal nieuwe en omvangrijke ontwikkelingen, die belangrijke gevolgen kunnen hebben voor de risicoprofielen in organisaties. Veel studenten van de richting Banking & Insurance gaan binnenkort beginnen met hun afstudeerproject, vaak op basis van bovenstaande onderwerpen. Bedrijven hebben ook veel vraag naar onderzoeken op dit gebied.

Carla deelt haar ervaringen die ze heeft met tal van organisaties in het kader van risicomanagement en het besturen van organisaties. Studenten zaten op het puntje van hun stoel. Naast de derdejaarsstudenten Banking & Insurance, die juist vandaag hun onderzoek in het beroepsproduct riskmanagement presenteerden, waren ook collega's van finance & control te gast.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.