Haarlem,
21
december
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

‘Samen durven we te experimenteren’

Teamleider Thom Roding (masteropleiding MIRO, Inholland Haarlem)

Thom+Roding+met+studenten+bij+Inholland+Haarlem

Constante innovatie heeft topprioriteit voor teamleider Thom Roding en zijn collega’s van de master Medical Imaging / Radiation Oncology (MIRO) bij Inholland Haarlem. Hun experimenteerdrift vraagt om lef en een open houding tegenover het werkveld en elkaar. Samen met zijn docententeam werd Thom Roding genomineerd voor Team van het jaar 2018.

“Als ik naar mijn team en mijzelf kijk, zie ik dat we allemaal iets gemeen hebben: een passie voor de kwaliteit van ons vak. Dat uit zich in onze durf om ons aan vernieuwing te committeren. Dat moet ook wel, want in de medische beeldvorming en radiotherapie gaan de technologische ontwikkelingen razendsnel. Binnenkort komt een nieuwe bestralingsmethode op de markt. We springen daar meteen op in. We moeten er vroeg bij zijn, want onze studenten willen over de allernieuwste trends leren.

Het is dus zaak dat ons onderwijsprogramma altijd aansluit op de actualiteit. Daarbij is het onze kracht dat teamleden hun mening durven aan te passen. Er is veel discussie tussen coördinatoren en in ons kernteam over de koers die we moeten gaan. Natuurlijk botsen meningen weleens, maar we staan altijd open voor elkaars argumenten. Aan stokpaardjes doen we niet. Ik denk dat onze studenten en het werkveld baat hebben bij die open houding.

Thom Roding, teamleider master MIRO, Inholland Haarlem
Het is zaak dat ons onderwijsprogramma altijd aansluit op de actualiteit. Daarbij is het onze kracht dat teamleden hun mening durven aan te passen. 
Thom Roding, teamleider master MIRO, Inholland Haarlem

We staan voor de uitdaging om onze master internationaal beschikbaar te maken. Dat betekent een omslag naar Engelstalige inhoud en een online werkwijze. Een grote verandering. Nu al komen studenten uit de hele wereld een week lang naar Inholland Haarlem voor onze hands-on-courses over geavanceerde radiotherapiesystemen. Leuk en spannend om te zien hoe mensen uit allerlei verschillende culturen interacteren!

Deze courses zijn alleen mogelijk dankzij bedrijven die hun systemen kosteloos uitlenen, inclusief personeel. Elk jaar weer is het een uitdaging voor ons team om de bedrijven zover te krijgen. Op zulke momenten merk ik dat we echt een team zijn en geen groep individualisten. We vullen elkaar aan, zetten er samen onze schouders onder. Dat is de sleutel tot succes.

Onze vooruitstrevende houding komt deels voort uit het feit dat we opleiden voor een nieuw beroep. We willen dat onze studenten breed inzetbare professionals worden die meer verantwoordelijkheden hebben en bijvoorbeeld kunnen participeren in onderzoek. We vechten nog voor onze positie in het werkveld. Wat dat betreft zijn we een soort activisten. Als de zorgsector er straks klaar voor is, zorgen wij dat deze professionals er zijn.

Een Raad van Advies, werkveldadviescommissies en gastdocenten houden ons team scherp. De docenten laten zich daarnaast inspireren door de praktijkervaringen van de studenten. Korte lijnen en een open-deurcultuur, waarbij we makkelijk bij elkaar naar binnen lopen, dragen ook bij aan inspiratie. Zo zorgen we dat ons onderwijsprogramma up-to-date blijft.

Namens de opleiding heb ik zitting in het managementteam van de Educational wing van de European Federation of Radiography Societies. Dat geeft me de kans om mee te denken over professionele standaarden. Die gaan ons direct aan, bijvoorbeeld bij de accreditatie van de masteropleiding. Bij de tijd blijven is veel werk, maar ik vind het ontzettend leuk om te doen. Van dit team krijg ik energie, dat scheelt!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.