Alkmaar,
20
april
2017
|
12:40
Europe/Amsterdam

Spannend Ondernemen: Global Card Position System grote winnaar

Global Card Position System (GCPS), een chip met gps-functie voor je bankpas, kwam woensdag als winnend ondernemingsplan uit de bus van het project Spannend Ondernemen bij Inholland Alkmaar. Isa Verëll en Yasmine Hulshoff van het Petrus Canisius College uit Alkmaar gooiden hoge ogen met hun presentatie en kregen daarvoor een cheque van 250 euro.

“We hadden het niet verwacht maar zijn uiteraard erg blij dat we hebben gewonnen”, vertelt Isa vlak na de prijsuitreiking. De scholieren bedachten een chip met gps-functie die is gekoppeld aan de bankieren-app op je mobiele telefoon. Yasmine: “Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen zo’n app op zijn telefoon. Onze chip biedt de mogelijkheid om je bankpas te traceren en blokkeren wanneer je die verliest.”

Scholieren uit 4 havo en 5 vwo waren voor eventjes ondernemers. Negen studententeams probeerden de jury te overtuigen met hun ondernemingsplan tijdens een korte pitch van vijf minuten. Inholland-studenten van de opleidingen Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie presenteerden de finale die verspreid plaatsvond over twee dagen.

Ondernemers van de toekomst
Het scholierenteam Wakey Wakey van het Petrus Canisius College ging ervandoor met de tweede prijs. Sophie Verkooijen en Puck Wittebrood wisten juryleden Natasha Ioppi (branding-specialist) en Martijn Apeldoorn (ondernemer) te overtuigen met hun app om je geleidelijk wakker te maken. De derde prijs ging naar de groep Suitcase van het Tabor College/Oscar Romero uit Hoorn. Mariah Knezevic en Lisa Ruiter maakten indruk met hun ‘plankjes’ om een koffer systematisch in te pakken en sleepten daarmee ook de publieksprijs in de wacht.

Tijdens de eerste finaledag op dinsdag 18 april won het scholierenteam Measure my life van Lyceum aan Zee. Rana Jaffari Takhti, Sterre ’t Hoen, Melanie Dirker en Nick van Vugt bedachten een app tegen neerslachtigheid en depressie. Team Automatic Bicycle Locker van RSG Enkhuizen ging ervandoor met de tweede prijs. De derde prijs was voor het team Active Motivation van het Dalton College.

Spannend ondernemen
Tijdens Spannend Ondernemen begeleiden twintig tweedejaarsstudenten van de opleiding Business Studies van Inholland Alkmaar gedurende drie maanden 363 scholieren van de negen middelbare scholen bij het leren schrijven van een gedegen ondernemingsplan. Na drie maanden intensief en creatief denken, het volgen van workshops, onderzoeken en schrijven mogen de Inholland-studenten bepalen wie er uiteindelijk doorgaan naar de finale. Het schrijven van een ondernemingsplan is onderdeel van het vak management en organisatie van de leerlingen uit 4 havo en 5 vwo.

Spannend Ondernemen is een samenwerkingsproject van Inholland Alkmaar, het Willem Blaeu College, het Jan Arentsz College, het Petrus Canisius College, het Stedelijk Dalton College uit Alkmaar, het Regius College uit Schagen, Lyceum aan Zee uit Den Helder, de RSG Enkhuizen, Tabor College/Oscar Romero uit Hoorn en de RSG Wiringherlant uit Wieringerwerf. Het doel van het project is om de samenwerking tussen Inholland Alkmaar en de deelnemende scholen te verbeteren.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.