Alkmaar,
08
maart
2018
|
10:20
Europe/Amsterdam

Stage-event Connect2Business: speeddaten voor professionals

De inspirerende evenementenzaal van het pas gerenoveerde Inholland Alkmaar is dinsdag verrijkt met talloze kleurrijke ballonnen, bedrijfsbanners en visitekaartjes die klaarliggen om uitgedeeld te worden. Even later zit de zaal vol met meer dan vijftig bedrijven en 180 studenten. Het is tijd voor het stage-event Connect2Business: het speeddaten kan beginnen!

Elke banner is vergezeld door vertegenwoordigers van bedrijven die op zoek zijn naar een of meerdere stagiaires. Aan potentiële stagiaires is er vandaag geen gebrek. Elke twintig minuten schuiven er drie tot vijf tweedejaarsstudenten aan van de opleidingen Business Studies, Accountancy of Finance & Control: Bedrijfseconomie.

Connect2Business: ‘een briljante formule’
In de zaal zit een gevarieerd gezelschap aan bedrijven. Van Nissan tot aan de Belastingdienst en van KLM tot aan de Rabobank. Docent Pim Steketee is trots. Hij noemt het evenement Connect2Business een briljante formule. De reden? “Er valt hier voor iedereen iets te halen. Bedrijven vinden geschikte stagiaires. Studenten kunnen snuffelen aan een bedrijf, al hun vragen stellen én krijgen direct de kans om een goede indruk te maken.” Maar ook voor bijvoorbeeld docenten valt er veel te halen. Pim Steketee: “Ik heb al zeker tien visitekaartjes van mensen uit het bedrijfsleven die een keer een gastcollege willen geven.”

Studenten grijpen hun kans
In de pauzes staan grote rijen voor de foodtruck van de 'Vlaminck' en voor de ijswagen van 'Looping Good'. Ook de broers Jeroen en Robbie Sakkers van B2B-marketingbureau Victor Mundi staan net op om zichzelf te trakteren, wanneer twee studenten op hen afstappen. “Hebben jullie een minuutje?” vragen zij. “We willen jullie heel graag spreken, maar de speeddate met jullie zat al volgeboekt.” De studenten overhandigen hun cv en pitchen snel wat hen zo aanspreekt aan Victor Mundi. Zelfs in de pauzes gaat het netwerken door.

Bedrijven vinden talent
De sfeer is top. Ook de bedrijven reageren erg enthousiast. Sommige bedrijven worden zelfs vertegenwoordigd door oud-studenten die inmiddels in dienst zijn. Andere bedrijven zijn er voor het eerst. Maar over een ding zijn zij het allemaal eens: het heeft een grote toegevoegde waarde om studenten even te zien en spreken. Robbie Sakkers legt uit: “Met een eerste indruk kunnen zij zich zeker onderscheiden van anderen.” Wanneer springt een student er voor hem tussenuit? Daar hoeft hij niet lang over na te denken: “Enthousiasme, proactiviteit en interesse.”

 

Grote ambities voor volgende jaren
Inholland Alkmaar organiseert het evenement Connect2Business nu voor de derde keer. “Het is ontzettend snel gegroeid”, vertellen organisatoren Stephanie over de Linden en Eva Pennings. “Dit jaar zijn er bijvoorbeeld twee keer zoveel bedrijven als vorig jaar. Ook onder de studenten is de interesse groot. We hebben de dag zelfs moeten opsplitsen in een ochtend- en een middagdeel. Zo kunnen zoveel mogelijk bedrijven deelnemen. Volgend jaar willen we het evenement nog verder uitbreiden.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.