Amsterdam,
14
september
2017
|
09:25
Europe/Amsterdam

Relaxed het studiejaar in? Kom naar Stress to Impress!

Heb je last van studiestress of wil je gewoon goed voorbereid het schooljaar ingaan? Kom dan op 28 september naar ‘Stress to Impress’ bij de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Initiatiefnemers MIND en To my loved ones organiseren dit evenement om je tips en handvatten te geven die goed van pas komen bij je studie. Meld je aan via de website. 


Promovideo Stress to Impress.

Tijdens het event gaat de gelijknamige documentaire Stress to Impress van jongerenplatform To my loved ones in première. In de documentaire staat de prestatiedruk waar jongeren in het dagelijkse leven mee kampen centraal. Denk hierbij aan de hoge verwachtingen die je aan jezelf stelt en het verwachtingspatroon van anderen.

“Het aantal likes en reacties op sociale media zijn voor mij in het verleden erg belangrijk geweest. Ik kreeg dan het gevoel dat ik in de smaak viel bij anderen”, zegt Carolien in de documentaire. Naast de documentaire zijn er spoedcolleges over prestatiedruk. Laat je inspireren door voormalig Olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis, filosoof Bas Haring en hoogleraar Erik Scherder.

Praktische informatie
Heb je last van stress door bijvoorbeeld sociale media of het gevoel dat alles maar moet om aan het perfecte plaatje te voldoen? Koop dan je ticket voor Stress to Impress. Het evenement start donderdag 28 september om 19.30 uur.

MIND
Het platform MIND heeft als doel om mensen met psychische problemen te ondersteunen en om dit te voorkomen. Dit doet MIND bijvoorbeeld door onderzoek te doen en informatie te geven.

Stress en bevlogenheid
Studentenwelzijn is ook binnen Hogeschool Inholland een belangrijk thema. De onderzoekslijn Studiesucces meet onder andere met diepte-interviews de ervaring van stress en bevlogenheid bij Inholland-studenten. Doelstelling van het lectoraat is om het studiesucces van studenten te bevorderen door kwalitatieve verbetering van het onderwijs en duurzame didactische innovatie. Meer informatie daarover vind je hier.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.