Den Haag,
13
april
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Studenten bedenken interactief on demand-concept voor KPN

Studenten

Met een interactief on demand-concept voor KPN wisten tweedejaarsstudenten van de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) en eerstejaarsstudenten van de Engelstalige opleidingsvariant hoge ogen te gooien bij Inholland Den Haag. Ze presenteerden hun concept dat is bedoeld om de communicatie van het telecombedrijf te verbeteren. 

 

Kijker krijgt regie in handen
Léon van Maren, Oliver Miles, Marnix Rollfs of Roelofs, Noah Paul en Alexandru Chiric kregen de opdracht om binnen acht weken een innovatief concept te ontwikkelen en bedachten met KPN Moods een programma dat series en films afstemt op de behoefte van de kijker. Met het interactieve programma krijgt de kijker de regie in handen. Alexandru: “Based upon your choices kun je zelf de storyline bepalen. In Breaking Bad bijvoorbeeld kun je dan voortaan kiezen wie blijft leven en wie dood gaat .”

Marnix vult aan: “Het is een gebruiksvriendelijk programma dat vergelijkbaar is met muziekplatform Spotify. Je kiest een genre met je favoriete acteur en bijvoorbeeld de term humor, en het programma wordt aangepast op jouw persoonlijke wensen. Vervolgens kun je ook alvast selecteren welke film of serie je daarna wilt kijken. Ideaal dus ook voor bingewatchers!”


Vlog over het KPN-project.

Studenten als ondernemers
Na de succesvolle pitch bij Inholland Den Haag gaf KPN aan graag nog een keer met de studenten rond de tafel te zitten. “We zijn uitgenodigd om ons idee te presenteren voor de afdeling Product Development op het hoofdkantoor van KPN”, vertelt Noah. Léon: “Het is fijn dat KPN ons niet als studenten ziet maar als ondernemers. De contentmanager was erg indruk van onze concepten en presentaties, ontzettend gaaf!” Volgens Noah kregen de studenten veel vrijheid bij hun opdracht maar was het voor hem als internationale student een grote uitdaging om na te denken over de Nederlandse markt. “Het is erg leerzaam om een opdracht te doen voor een bedrijf."

“Blijf professioneel en pak opdrachten buiten school direct aan. Je wilt er zelf het beste uithalen, maar ook voor je school en je team”, zegt Léon, die een goede samenwerking essentieel noemt. En ook namens zijn medestudenten: “Leer de kwaliteiten van je teamgenoten kennen. Zo verdeel je op een perfecte manier de taken en heb altijd plezier in wat je doet!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.