Den Haag,
29
september
2017
|
09:33
Europe/Amsterdam

Studenten Business Studies slagen massaal voor Wft's

Studenten+Business+Studies+slagen+massaal+voor+Wft%26%23039%3Bs

Vijfentwintig derdejaarsstudenten Business Studies van de afstudeerrichting Banking and Insurance hebben afgelopen week het Wft-examen Basis of Schade Particulier gedaan. De afkorting Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. 88 procent van de studenten slaagde in één keer! 

De examens werden afgenomen in een speciale touringcar die een dag op het schoolplein van Inholland Den Haag stond. De studenten volgden van tevoren de leerlijn Wft Basis Of Wft Schade Particulier van financieel trainingsbureau Hoffelijk. Vorig jaar slaagde zelfs 96 procent van de studenten. Dat is uitzonderlijk hoog voor deze landelijk examens die streng gecontroleerd worden door de toezichthouder.

De studenten gaan in het tweede semester van het derde studiejaar stagelopen. Dit gebeurt veelal bij banken, verzekeringsmaatschappijen en tussenpersonen. Met dit examen en het certificaat op zak, hebben de studenten aangetoond dat ze voldoen aan de basisvereisten van de Wft en mogen zij van de minister van Financiën aan de slag binnen de financiële dienstverlening. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.