Den Haag,
31
maart
2017
|
13:28
Europe/Amsterdam

Studenten Technische Bedrijfskunde starten ondernemersdroom

Met spanning en vooral een hoop enthousiasme presenteerden vierdejaarsstudenten Daan Schut en Robert Olie hun product de ‘CocoCandle’ tijdens de kick-off van het project Making Africa Work. Ze wisten dinsdag met hun kaarsen van kokos de aandacht te trekken van tientallen internationale ondernemers bij ondernemersorganisatie VNO-NCW in Den Haag.

Onder de toehoorders waren ambassadeurs en lokale ondernemers aanwezig uit Afrikaanse landen zoals Kenia, Ghana en Sierra Leone. Zij waren erg enthousiast over de CocoCandle en wilden de bedenkers Daan, Robert, Jack van Baar en Luke Keizer van de opleiding Technische Bedrijfskunde bij Inholland Alkmaar maar al te graag binnenhalen om hun onderneming voort te zetten in hun land.

Met hun CocoCandle timmeren de studenten hard aan de weg. Ze ontwikkelden een kaarshouder die is gemaakt van de schil van een kokosnoot. De kokosschil zorgt in het land van herkomst voor een groot afvalprobleem en wordt nu op een duurzame manier hergebruikt. De CocoCandle is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het kaarsvet is op basis van sojawax en kokosolie.

De Alkmaarse studenten gaan in april samen met veertig andere jonge ondernemers aan de slag om hun businesscase voor Afrika op te zetten en krijgen daarbij onder meer begeleiding van de stichting Programma Uitzending Managers (PUM) Netherlands senior experts. De jonge ondernemers willen zich na hun studie inzetten om de lokale werkgelegenheid in Afrikaanse landen te vergroten en het afvalprobleem te verminderen.

Making Afrika Work is een initiatief van stichting PUM en Africa in Motion, een organisatie die streeft naar een duurzame samenwerking tussen Nederland en Afrika. Het programma Making Afrika Work krijgt subsidie van de overheid en geeft jonge ondernemers de kans om een businessplan te ontwikkelen en te optimaliseren. Ze krijgen onder andere ondersteuning van ervaren ondernemers en de mogelijkheid om marktonderzoek te doen in Afrikaanse landen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.