Haarlem,
23
mei
2018
|
14:30
Europe/Amsterdam

Alumnus David Jonkers spreker vierde Pieter Teyler van der Hulstlezing:

'Succesvol zakendoen is meer dan alleen winst maken'

Pieter+Teyler+van+der+Hulstlezing

Zestien jaar geleden startte David Jonkers met drie medestudenten van de Haarlemse opleiding Small Business op zijn zolderkamer een beeldbewerkingsbedrijf voor digitale functies. Nu bedient hij, volledig digitaal, klanten over de hele wereld vanuit New York, San Francisco, Chennai, Dhaka en… Haarlem. Op donderdag 31 mei is Jonkers weer even terug op de plek waar het voor hem allemaal begon: Hogeschool Inholland Haarlem. Als alumnus en trotse winnaar van de Haarlemse Ondernemers Prijs 2018 vertelt hij tijdens de vierde Pieter Teyler van der Hulstlezing zijn succesverhaal aan de eerstejaarsstudenten Business Studies, Finance & Control (Bedrijfseconomie) en andere geïnteresseerden.

Het bedrijf van Jonkers, Bright River (voorheen Mr. Clipping), biedt complexe foto-, videobewerking en 3D modeling diensten. En met succes. Het internationale bedrijf werkt ondertussen, volledig digitaal, voor diverse A-merk opdrachtgevers. Jonkers opereert vanuit de kernwaarden Teamwork, Eerlijk, Wees menselijk, Creëer een geweldige werkplek en Eerlijkheid. De jury van de Haarlemse Ondernemers Prijs voegde daar Passie aan toe. Pieter van der Hoeven, docent Business Studies van Inholland Haarlem, is er trots op dat David Jonkers komt spreken. “Oud-student, een binding met Haarlem, enorm succesvol en ook nog eens het hart op de goede plek! Het prijzengeld dat hij van de Haarlemse Ondernemers Prijs ontving, heeft hij geschonken aan Bright School Dhaka en Swim to fight cancer. Van zijn verhaal en manier van ondernemen kunnen onze studenten veel leren.”

Prestigieuze prijs
De Pieter Teyler van der Hulstlezing wordt voor het vierde jaar op rij georganiseerd. Naast een aansprekende lezing is er ook aandacht voor de propedeusestudent van Business Studies en Finance & Control (Bedrijfseconomie) die zich het afgelopen studiejaar buitengewoon heeft onderscheiden. Vorig jaar won Bowi van Dansik de prestigieuze prijs. “Volgens het juryrapport omdat ik over een sterke, onderzoekende houding beschik en goed mensen kan overtuigen. Het klassengevoel hier stimuleert me, zowel in de lessen als daarbuiten.” Dit jaar mag hij, samen met Marjan Scharloo, directeur van Teylers Museum in Haarlem, de prijs uitreiken aan de beste propedeusestudent van dit studiejaar. Van der Hoeven: “Het winnen van de prijs biedt de winnende student echt meerwaarde op zijn of haar cv. Je laat ermee zien dat je je onderscheidt van de rest, dat je succes nastreeft. Ik zie het een beetje als de Oscar voor onze opleiding. Want zeg nou zelf, de beste zijn van je studiejaar, dat kan niet iedereen zeggen toch?”

Haarlem, stad voor zakelijk onderwijs
De economische opleidingen van de voormalige Hogeschool Haarlem verwierven een goede naam en de prestigieuze Haarlem Business School trok studenten uit heel Nederland. De opleidingen Business Studies en Finance & Control (Bedrijfseconomie) van Inholland zetten deze traditie voort. Uitgangspunt is de behoefte in het bedrijfsleven aan professionals met een brede basis, meer dan aan specialisten of theoretici. David Jonkers combineert diverse disciplines van de huidige opleiding Business Studies in zijn werk. Met de lezing en prijsuitreiking onderstreept Inholland dat Haarlem nog altijd dé stad voor professioneel hoger zakelijk onderwijs is.

Over de naamgever
Inholland Haarlem nodigt jaarlijks een boegbeeld of visionair uit om in de Pieter Teyler van der Hulstlezing in te gaan op onderwerpen die liggen op het snijvlak van economie, digitalisering of innovatie. De lezing is vernoemd naar Pieter Teyler (1702-1778), een vermogend laken- en zijdekoopman, bankier en filantroop uit Haarlem. Als vertegenwoordiger van de Verlichting had hij grote belangstelling voor kunst en wetenschap. Hij bekommerde zich om het lot van de armen en wezen van de stad en zorgde ervoor dat een niet meer functionerend hofje weer tot leven kwam; sinds 1784 is daar Teylers Museum gevestigd, het oudste museum van Nederland.

Praktische informatie
De vierde Pieter Teyler van der Hulst-lezing vindt plaats op donderdag 31 mei 2018 in het auditorium van Hogeschool Inholland Haarlem, Bijdorplaan 15, 2015 CE in Haarlem en is vrij toegankelijk. De inloop is om 16.00 uur, de aanvang om 16.15 uur. Er is een borrel na afloop. Aanmelden (gratis, inclusief - wel even in de mail aangeven - parkeerplaats) kan door een mail te sturen aan sarah.lednor@inholland.nl.

 

Programma 
16.00 uurInloop
16.15 uurOpening/introductie door Frank 't Hart, clustermanager Business, Finance & Law
16.20 uurVierde Pieter Teyler van der Hulstlezing door David Jonkers, alumnus Inholland Haarlem en medeoprichter Bright River
16.50 uurBekendmaking en uitreiking vierde Pieter Teyler van der Hulst-propedeuseprijs door Marjan Scharloo, directeur Teylers Museum Haarlem
17.15 uurBorrel en netwerken
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.