Haarlem,
21
juli
2017
|
09:21
Europe/Amsterdam

Summer School Inholland Haarlem goede voorbereiding op het hbo

Inholland Haarlem bood afgelopen week een Summer School aan voor aankomende studenten die behoefte hadden om eens met hun Nederlands aan de slag te gaan en daarnaast op een ontspannen manier met hun eigen persoonlijke kwaliteiten en studievaardigheden bezig te zijn, ter voorbereiding op hun opleiding bij Inholland, waar ze na de zomer mee beginnen.

De helft van de tien deelnemers gaat de Pabo doen en de anderen MWD, MBRT, HTRO, Ad Crossmediale Communicatie en Communicatie. Docent Simon Klein werkte zes dagdelen met ze aan hun taalvaardigheid en aan 'algemene vaardigheden' om straks goed te kunnen studeren. “Weet je welke eigenschappen je kunt ontwikkelen om effectief eigenaar van je studie te zijn? Weet je welke kwaliteiten en valkuilen er bij jouw persoontje horen en heb je zicht op jouw studievaardigheden, je executieve functies en jouw persoonlijke leerstijl? Met dat soort vragen zette ik ze aan het denken”, aldus Simon. “In een paar dagen tijd hebben ze mooie stappen gemaakt!”

Daarnaast kwam voor de taalvaardigheid een flink aantal basisregels aan bod van spelling en grammatica: kloppen de d’s en de t’s? Is de interpunctie met aanhalingstekens, komma's en punten correct? Weet je wat de persoonsvorm, het lijdend voorwerp en het gezegde in deze zin zijn?

Studiekeuzeadviseur Marise Nijland woonde de Summer School bij: “De cursisten die ik sprak vonden het leerzaam. Simon Klein heeft de groep op een prettige, interactieve en toegankelijke manier door de dag heen stof aangereikt onder het motto: niks is goed en niks is fout; het gaat om jou.” Dit bleek ook uit de evaluaties. Een van de cursisten schreef: "Ik vond het vooral leerzaam om uit te zoeken wat voor persoon ik ben en waar ik aan moet werken voor mijn studie." En een ander was laaiend enthousiast: "Als alle lessen straks zo gaan, wordt 't een TOPSTUDIE!"

Marise: “Ik denk zeker dat deze cursus een goede voorbereiding is op de mogelijkheden en kansen en die het hbo de studenten kan bieden, en uitnodigt om bewuster om te gaan met je studiehouding, zelfstandigheid, zelfredzaamheid en assertiviteit, die onmisbaar zijn in het hbo.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.