Alkmaar,
02
oktober
2017
|
10:31
Europe/Amsterdam

TerraTechnica trapt af op Dag van de Duurzaamheid

terratechnica1

Op de Dag van de Duurzaamheid op dinsdag 10 oktober vindt de aftrap plaats van TerraTechnica in Alkmaar. Een van de hoofdgasten is voormalig PvdA-leider Diederik Samson, tegenwoordig adviseur bij de Alkmaarse afvalverwerker HVC, een van de partners in dit nieuwe regionale samenwerkingsverband, met Hogeschool Inholland Alkmaar als belangrijke speler.

TerraTechnica richt zich op innovatieve oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van energietransitie met behulp van de nieuwste technologie. “Met de kracht van de regio willen wij met local solutions de global challenges aangaan. Innovatie. No nonsense. Hard werken en meters maken. Daar staat deze regio voor.”

In Terratechnica werken Inholland, andere onderwijsinstellingen, de provincie Noord-Holland samen met bedrijven, (onderzoeks)instellingen en overheden. Een van de onderdelen van de samenwerking is om meer jongeren te enthousiasmeren voor een technische hbo-opleiding. Om dit te bereiken krijgen techniekstudenten in Noord-Holland de mogelijkheid om tijdens hun opleiding te werken in fieldlabs op het gebied van energietransitie, energie innovaties, duurzame landbouw, met regionale partijen die op wereldniveau opereren.

De kick-off vindt plaats bij DeTelefoonCentrale, een werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers. Diederik Samson is een van de hoofdgasten tijdens de presentatie van TerraTechnica. Onderdeel is onder andere een matchmaking tussen bedrijven en Inholland-docenten en –studenten om te brainstormen over innovatieve duurzame businesscases als inspirerende stage- of afstudeeropdrachten.


Inholland-collegelid Huug de Deugd ondertekent het convenant van TerraTechnica op 24 juni j.l.

TerraTechnica is na Tech@Connect, dat zich richt op mbo-studenten, de tweede samenwerkingsovereenkomst in de kop van Noord-Holland. TerraTechnica is een initiatief van de provincie Noord-Holland, Gemeente Alkmaar, Hogeschool Inholland Alkmaar, ENGIE Services, GreenPort NHN, LTO Noord Regio West, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Vrije Universiteit Amsterdam, Energy Research Centre (ECN), Ondernemend Alkmaar, HVC, De TelefoonCentrale en IDEA.

Ervaren wat TerraTechnica voor jou, je onderneming of opleiding kan betekenen? Kom 10 oktober naar de kick-off. Meer informatie over het programma en aanmelden vind je op de evenementenpagina van ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.