Haarlem,
08
mei
2018
|
15:04
Europe/Amsterdam

Terugblik Bevrijdingspop: jubileumjaar eigen podium Inholland Haarlem

En wéér ging het dak eraf. De studenten van Conservatorium Haarlem weten hoe ze decibellen moeten produceren én het publiek kunnen opzwepen. Ze zorgden voor een geweldige sfeer tijdens Bevrijdingspop Haarlem, het oudste en grootste gratis toegankelijke festival in Nederland.

Voor het tiende jaar op rij kreeg Inholland Haarlem de kans om zich als regionale hogeschool te profileren op een eigen podium: het Plein van de Vrijheid. Voor onze grootste talenten van het Conservatorium is het een prachtige gelegenheid om voor een groot publiek op te treden. Daarnaast doen Inholland-studenten Creative Business (MEM) praktijkervaring op bij een groot evenement.

Rookie Entertainment
Vier tweedejaarsstudenten hebben binnen het leerwerkbedrijf Rookie Entertainment hun eigen bedrijf Savage Events opgericht. Jelle, Diona, Chey en Indy wonnen een pitch en mochten vervolgens de organisatie, techniek, productie en artiestenbegeleiding voor hun rekening nemen van alles wat met de zeven Inholland-optredens te maken had.

Diona, student Creative Business: MEM
Ik wist eigenlijk niet wat ik mij moest voorstellen bij een festival gerund door vrijwilligers. Maar het is veel groter en professioneler dan ik dacht en er komt zoveel bij kijken!
Diona, student Creative Business: MEM

Diona (18), had van tevoren geen idee waar ze aan begon: “Ik kom uit de omgeving van Volendam en was nog nooit bij Bevrijdingspop geweest. Ik had er totaal geen beeld van, wist eigenlijk niet wat ik mij moest voorstellen bij een festival gerund door vrijwilligers. Maar het is veel groter en professioneler dan ik dacht en er komt zoveel bij kijken!" De vier Rookie-studenten hebben in de aanloop met strakke planningen gewerkt en een draaiboek voor de dag zelf gemaakt. “Ikzelf vond artiestenbegeleiding het leukst!”

Line-up Conservatorium Haarlem
De artiesten zijn ook studenten van Inholland: ze volgen hun muziekopleiding aan Conservatorium Haarlem en waren voor Bevrijdingspop deels geselecteerd door middel van audities. De line-up bestond nu uit DJ’s Sebastian CraneUNIKIDTom L en Arcando, en de bands VENHILLOperation Hurricane en MOWA.

Zangeres Jaro (21) trad met VENHILL voor de eerste keer op bij zo’n groot festival: “Ik krijg veel energie van de wisselwerking met het publiek. Als het aanslaat voel ik me supertevreden!” De bandleden, die elkaar heel braaf op de muziekschool in Alphen aan de Rijn hebben leren kennen, maken samen serieus ruige muziek in een stijl die ze zelf omschrijven als ‘psychopunk’. Drummer Sven (19): We zijn een eigen stijl aan het ontwikkelen en willen niet vergeleken worden met anderen.”

De twee andere bands, MOWA en Operation Hurricane, hebben elkaar op het Conservatorium leren kennen en spelen pas sinds dit studiejaar samen. Toetsenist Jermaine (22, MOWA) heeft gelukkig nooit last van zenuwen. “Ik heb ook opgetreden bij SAIL, maar verder vooral voor een kleiner publiek. Het gaat er hier wel professioneler aan toe dan ik gewend ben.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.