Rotterdam/Haarlem,
17
januari
2018
|
10:07
Europe/Amsterdam

Toerismestudenten halen 13.889 euro op voor Save the Children

De 22 derdejaarsstudenten van de minor Hospitality Management aan Hogeschool Inholland in Rotterdam hebben op vrijdag 12 januari een cheque ter waarde van 13.889 euro overhandigd aan de kinderrechtenorganisatie Save the Children. De studenten van de opleiding Tourism Management brachten het bedrag bij elkaar via verschillende activiteiten, waarbij hospitality management-vaardigheden in de praktijk zijn gebracht.

In november 2017 organiseerden de studenten twee congressen bij Inholland Rotterdam. Maandag 20 november stond in het teken van festivaltoerisme. Met onder andere sprekers als Ruud Bongaerts, organisator van Festival Travel en Barry Spooren van het festival Le Guess Who? De vraag hoe de toeristische sector omgaat met rampen stond centraal tijdens het congres ‘TERROR|TOER|ISME’, op vrijdag 24 november. Die dag spraken onder meer Michelle Dekker van reisorganisatie TUI en Charlie Suilen van Global Security Advisor, Heineken Nederland.

Praktijkweek Stayokay Haarlem
In de eerste week van december namen de studenten het Stayokay hostel van Haarlem over. Naast het zelfstandig runnen van het gehele hostel vonden er gedurende de praktijkweek vijf evenementen plaats. Dinsdag 12 december was het tijd for glitter & glamour, met een galadiner en het spel 'Alles Mag'. In opdracht van DOCK-Haarlem organiseerden vier enthousiaste studenten woensdagmiddag 13 december het event ‘Christmas is coming to Haarlem’, met een kerstbingo en een salsa-workshop voor ouderen. In de avond vond de foute-kersttruiendisco plaats. Donderdagavond 14 december was het tijd voor Dinnershow Culifiesta. De praktijkweek werd feestelijk afgesloten met de Culifiesta Afterparty. 

De opbrengsten van deze evenementen gaan naar Save the Children, die in deze winterse periode extra aandacht vraagt voor de situatie van vluchtelingenkinderen die vastzitten in de koude.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.