Den Haag/Alkmaar,
03
oktober
2017
|
06:04
Europe/Amsterdam

Twee Pabo'ers genomineerd voor OnderwijsTopTalentPrijs 2017

inister+Bussemaker+%28l%29+overhandigt+Pabo-student+Michelle+Schoenmaker+de+OnderwijsToptalentPrijs+2016.

Pabo-studenten Vera Drechsel (Inholland Den Haag) en Magda Tillema (Inholland Alkmaar) zijn genomineerd in de categorie basisonderwijs voor de OnderwijsTopTalentPrijs 2017. De prijs wordt donderdag 5 oktober, tijdens de Nationale Onderwijsweek, uitgereikt bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Met de OnderwijsToptalentPrijs hebben lerarenopleidingen ieder jaar de mogelijkheid om studenten die uitblinken in de schijnwerper te zetten. De prijs is bedoeld om te tonen dat de pabo of een lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs heel waardevol is. De prijs benadrukt het feit dat wie leraar wil worden, kiest voor een verantwoordelijk, uitdagend en veelzijdig beroep.

Winnaar 2016
Vorig jaar won Pabo-student Michelle Schoenmaker van Inholland Den Haag de OnderwijsTopTalentprijs en werd daarmee verkozen tot meest talentvolle jonge leraar van 2016. Ze kreeg de prijs vanwege de hoge kwaliteit van haar afstudeerproject. Daarvoor maakte ze twee werkboeken en handleidingen voor slimme leerlingen.

“Het was een mooie start van mijn carrière in het onderwijs”, zegt Michelle in gesprek met de Nationale Onderwijskrant, terugkijkend op de winst van de prijs. “Het was een bevestiging dat mijn keuze voor deze sector de juiste is geweest. Het winnen van de prijs heeft bovendien mijn zelfvertrouwen een boost gegeven.”

Het onderwijs is volgens Michelle een werkveld waar geen dag hetzelfde is. “Ik haal er veel voldoening uit en ik zie mooie doorgroeimogelijkheden. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied en vind het fantastisch kinderen te onderwijzen. Van hen krijg ik energie!”

Iedere pabo in Nederland mag voor de prijs een student afvaardigen in de categorie ‘aankomende leraren in het basisonderwijs’. In de categorie ‘aankomende leraren in het voortgezet onderwijs’mag een opleidingsinstituut maximaal drie personen nomineren, uit verschillende vakgroepen. Een breed samengestelde jury uit politiek, media en onderwijs kiest de winnaars. In beide categorieën bestaat de prijs uit een bronzen trofee en een geldbedrag van 1.000 euro. Ook ontvangen de winnaars een jaarabonnement op het vakblad Didactief.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.