Diemen,
05
september
2017
|
13:37
Europe/Amsterdam

'Veel geleerd en genoten, een aanrader voor iedereen!'

IBIS-coördinator Vera Habers spijkerde haar Engels bij in Spanje

Vera+Habers+%28midden%29+en+cursusgenoten+in+Barcelona

“Bij IBIS, waar ik sinds drie jaar werk, is de voertaal met studenten en collega’s Engels. Nu spreek ik dat redelijk, maar zéker niet foutloos of near-native. Tijd dus om mezelf bij te scholen. Met hulp van het International Office ben ik gaan speuren naar een cursus ‘English for lecturers’ die goed zou aansluiten bij mijn wensen en niveau. Die vond ik bij SpainBcn Programs. Dat de cursus in Barcelona plaatsvond was natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

En wat een geweldige ervaring was het! Vijf dagen werd ik dagelijks vijf uur lang in de Engelse taal ondergedompeld. Samen met medecursisten uit Zweden, Iran, Roemenië, Litouwen, Hongarije en Oostenrijk; dus ook na ‘schooltijd’ was de voertaal Engels. Gek genoeg vlogen de dagen voorbij. Ik kreeg helemaal niet dat afmattende gevoel dat je soms kan overvallen bij lezingen of seminars. We hadden namelijk veel verschillende werkvormen met als dagelijks hoogtepunt de TEDtalks die we samen bekeken en vervolgens analyseerden. De laatste dag gaven we allemaal een persoonlijke presentatie. Inspirerend, ontroerend en leerzaam. Naast de officiële lessen zaten er ook culturele excursies in het programma. En hadden we ook nog tijd om te genieten van alle pracht en praal in Barcelona.

Ik vind het geweldig dat ik deze mogelijkheid heb kunnen benutten om mezelf bij te scholen. De training heeft zeker mijn spreekvaardigheid verbeterd. Je bent vijf dagen intensief met de leerstof bezig, en leert veel meer dan wanneer je in Nederland wekelijks een paar uur les zou hebben. Bovendien is het inspirerend, leer je collega’s van andere universiteiten en hogescholen kennen, en deel je ervaringen en tips.

Kortom: veel geleerd en veel genoten, een aanrader voor iedereen!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Over Vera Habers

Vera Habers werkt als coördinator van de Engelstalige opleiding International Business Innovation Studies (IBIS). Begin juni voltooide ze naar volle tevredenheid een ‘Linguistic Staff Training Week’ in Barcelona om haar Engels op te vijzelen. Vera heeft voor haar training een beroep gedaan op subsidie uit het Erasmus + Staff Mobility for Training programma. Ga voor meer informatie over dit subsidieprogramma voor trainingen in het buitenland naar de Insite-pagina van het International Office. 

Contact
photo:Nieuwsredactie Inholland
Nieuwsredactie Inholland
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws