Alkmaar,
30
augustus
2017
|
10:14
Europe/Amsterdam

Veelzijdige introductieweek voor studenten Alkmaar

Met een speurtocht, barbecue en vele andere activiteiten begonnen eerstejaarsstudenten aan hun studie bij Inholland Alkmaar. Studentenvereniging Omnivas organiseerde afgelopen week de InAlkmaarIntro 2017 om de nieuwe hbo’ers kennis te laten maken met elkaar, het hoger onderwijs en de stad. 

“We doen ons uiterste best om er een leuk feestje van te maken. Wat is er nou beter dan feesten en tegelijkertijd je medestudenten te leren kennen?”, aldus één van de organiserende studenten, over de introductieactiviteiten. Een spelletje ‘twister’, karaoke en een eindfeest waren onder meer de ingrediënten van de introductieactiviteiten.

‘Een gezellige stad’
Rianne Pater, eerstejaarsstudent, vertelt tegen het Noordhollands Dagblad waarom ze voor Inholland Alkmaar heeft gekozen: “Het is dicht bij huis. Ik heb nog geen behoefte om op kamers te gaan. Bovendien is Alkmaar een gezellige stad. Dat vind ik leuker dan het grootschalige Amsterdam.”

Eerstejaarsstudenten Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie ontvangen de AlkmaarPas uit handen van de Alkmaarse wethouder Pieter Dijkman.

Foodtruck en welkomstlunch
Naast de algemene introductie verzorgden de opleidingen ook zelf hun kennismakingsprogramma’s. Zo kregen eerstejaars van de opleidingen Business StudiesAccountancy en Bedrijfseconomie een introductieprogramma voorgeschoteld. Dat pakte groot uit met onder andere een foodtruck en een welkomstlunch. Het programma kreeg een vervolg in het centrum van Alkmaar met een escaperoom-achtig spel.

AlkmaarPas
De gemeente Alkmaar verraste eerstejaarsstudenten Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie met de AlkmaarPas, waarmee ze korting kunnen krijgen bij winkels, restaurant, instellingen en andere uitgaansgelegenheden in Alkmaar. De AlkmaarPas is een initiatief van het domein Business Finance & Law en de gemeente Alkmaar en is bedoeld om de binding tussen de studenten en de stad te verstevigen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.