Haarlem,
03
mei
2017
|
12:58
Europe/Amsterdam

Voorbereidingen Inholland-podium Bevrijdingspop 2017 in volle gang

Alweer voor de negende keer heeft Inholland Haarlem op 5 mei haar eigen podium bij Bevrijdingspop 2017: ‘Plein van de Vrijheid’. Studenten van verschillende opleidingen dragen jaarlijks bij aan een fantastische dag met spetterende optredens. MEM-studente Serena Brand (21) kijkt ernaar uit: “Ik kom zelf elk jaar en het lijkt me zo leuk om het nu achter de schermen mee te maken!”

Afgelopen jaar is het podium Plein van de Vrijheid vergroot en nog professioneler geworden. En ieder jaar trekken de Inholland-artiesten meer publiek. Dit oudste Bevrijdingsfestival van Nederland biedt letterlijk en figuurlijk een podium waarop Inholland zich als regionale hogeschool heel goed kan profileren.

Bevrijdingspop in Haarlem is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland. Elk jaar bezoeken circa 150.000 mensen dit festival: jong en oud, uit de regio en daarbuiten. Deze bezoekers genieten niet alleen van diverse optredens, maar ook van vele inhoudelijke activiteiten gekoppeld aan het jaarlijkse thema. Dit jaar luidt het: ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’.

Hoewel Bevrijdingspop door zijn opzet en invulling al uniek is, is het meest bijzondere aan dit festival dat de organisatie nog steeds uit vrijwilligers bestaat. Gedurende het gehele jaar is een groep van ongeveer 40-50 vrijwilligers bezig het festival vorm te geven. Op 5 mei zelf zijn, naast deze groep, ook nog eens ongeveer 450 vrijwilligers actief om het festival in goede banen te leiden. Alleen voor de technische productie wordt een professionele producent ingehuurd en aan de organisatie toegevoegd.

Serena Brand, studente Media en Entertainment Management
Ik kom zelf elk jaar en het lijkt me zo leuk om het nu achter de schermen mee te maken!
Serena Brand, studente Media en Entertainment Management

Inholland-studenten krijgen bij Bevrijdingspop de kans om praktijkervaring op te doen. Vier tweedejaarsstudenten MEM hebben binnen het leerwerkbedrijf Rookie hun eigen bedrijf LOS Events opgericht. Zij nemen de organisatie, techniek en productie voor hun rekening van alles wat met de acht Inholland-optredens te maken heeft, inclusief artiestenbegeleiding.

Justin Weijland (22) ziet het als een mooi opstapje: “Zo kan ik goeie ervaring opdoen in Haarlem, de stad waar ik studeer.” Demi Geerts (21) verheugt zich ook erg op het contact met de artiesten. Zij regelt graag allerlei zaken backstage. Ilse Wassenaar (19) was vorig jaar vrijwilliger bij Bevrijdingspop Crew Catering en heeft al kleine events georganiseerd: “Nu kan ik voor het echie werken bij een groot evenement!”

De artiesten zijn ook studenten van Inholland: ze volgen hun muziekopleiding aan Conservatorium Haarlem. Dit jaar hebben er voor het eerst audities plaatsgevonden voor de pop-optredens op het Plein van de Vrijheid. Het niveau van alle deelnemende pop-acts was behoorlijk hoog. Als beste uit de bus kwamen LOOSE AIR (‘Trip-Hop’), Greenfield (akoestisch poptrio), Peer Pressure (muzikale verhalenverteller) en Chris Alain (catchy popmuziek). Daarnaast verzorgen DJ’s West Cartel (allround sound), Jorrow (deep house/future house), Concrete Flow (deep house/techno) en Neil Alexander (eigen werk) op 5 mei een optreden. Al deze artiesten zijn te zien tussen 12.00 en 18.00 uur.

Eerder deze maand checkten de vier studenten van LOS Events alvast de plek waar straks het podium Plein van de Vrijheid wordt opgebouwd: het Frederikspark in Haarlem. Nu nog maagdelijk groen!

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.