Alkmaar,
04
augustus
2017
|
09:25
Europe/Amsterdam

'Voortvarende economie in Alkmaar'

Alkmaar-centrum

Meer bezoekers, meer ondernemers en een groeiend aantal arbeidsplaatsen; het gaat goed in Alkmaar en omstreken. De inzet om het economisch hart van deze regio te versterken werpt zijn vruchten af, meldt nieuwswebsite Rodi op basis van cijfers van de gemeente. Ook studenten van Inholland profiteren ‘van de Alkmaarse aanpak’.

De aanpak van de economische kansen en groei staan verwoord in het gemeentelijke Actieprogramma Economie 2015-2019. Mede dankzij het plan steeg Alkmaar in 2016 naar plek 7 op de Retail Atlas ranglijst van best gewaardeerde winkelgebieden van Nederland. Steeds meer nieuwe nieuwe bedrijven ‘ontdekken’ de stad. Ondernemers waarderen de relatie met de gemeente met een 7,5.

Diverse nieuwe evenementen, de verlenging van de kaasmarkt, de vestiging van nieuwe bedrijven in het centrum en op Overstad, zorgen voor stijgende bezoekersaantallen en bestedingen. Verder had de gemeente als doel 500 extra banen te realiseren, uiterlijk in 2018. Dit doel werd in de loop van 2016 al behaald en op dit moment is dit aantal al gestegen boven de 800.

Ook het programma Kennisregio heeft een aantal belangrijke mijlpalen bereikt. Zo investeert het Europese Interreg Programma Northern Connections nu in de ontwikkelingen in het Energiecluster van Alkmaar. De investeringen van het Rijk, de provincie en particuliere investeerders in het Energy Innovation Park hebben een aantrekkende werking op andere investeerders én op de Alkmaarse onderwijssector. Eind juni is de intentieovereenkomst voor TerraTechnica getekend. Dit biedt techniekstudenten van Inholland unieke kansen door een betere aansluiting van de opleidingen op de arbeidsmarkt.

Lees het hele artikel op Rodi.nl

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.