Amsterdam,
19
juni
2018
|
13:33
Europe/Amsterdam

Wandelen of hardlopen met collega’s bij Dam tot Damloop 2018

Voor de zeventiende keer op rij doen Inholland-collega's mee aan de Dam tot Damloop. Dit jaar kun je voor het eerst naast hardlopen ook wandelen.

Wandelen op zaterdag 22 september
Voor de wandelloop zijn er drie teams die een afstand van 20 kilometer afleggen. De route start vanaf de Dam in Amsterdam en gaat via hartje Amsterdam naar Zaandam. Na een route door het centrum van de hoofdstad wordt het IJ overgestoken per pont. In Amsterdam-Noord komen de wandelaars van alle afstanden op één punt bij elkaar en volgen ze de rest van de route naar Zaandam.

Hardlopen op zondag 23 september
Er is zondag plaats voor zeventig deelnemende hardlopers (zeven teams) die voor de zeventiende keer de afstand van 16 km (10 Engelse Mijl) afleggen. De route leidt door de IJtunnel, een ervaring waar veel lopers naar uitkijken. Echt gezellig wordt het vanaf de versierde Buiksloterdijk. Dan via het Molenwijkpark naar de Noorder IJ- en Zeedijk in Zaandam, waar de route via de immer gezellige Zuiddijk en de Dam bij de finish uitkomt.

Steun een goed doel
Jouw sportieve prestaties koppelen aan een goed doel geeft een extra dimensie aan het meedoen. Wij laten iedereen hierin de vrije keuze. Wil je donaties ophalen voor een goed doel? Ga dan naar www.pifworld.com en maak eenvoudig een eigen actiepagina aan.Er zijn heel veel goede doelen die je kunt sponsoren. Reis met je hart is een stichting die het voor gezinnen met financiële problemen mogelijk wil maken om toch op vakantie te gaan. Een ander voorbeeld is het HOKISA huis, dat zich inzet voor onderwijs in Zuid-Afrika. Zoek je een goed doel verbonden aan onderwijs in Indonesië? Dan is het sponsoren van EduChild een optie.

Aanmelden
Enthousiast geworden? Meld je aan voor de Dam tot Damloop via het aanmeldformulier.Als je deelneemt, loop je in een speciaal Inholland-sportshirt. Vanaf begin september word je op de hoogte gebracht van verdere details. Als je vragen hebt, mail deze dan naar loopteam@inholland.nl.