Alkmaar,
06
september
2017
|
08:47
Europe/Amsterdam

Wij Inholland award Topsport 2017: finalisten zijn bekend!

Trampolinespringen, voetballen en korfballen op het hoogste niveau. Studenten Roel Teillers (Werktuigbouwkunde), Romana Schuring (Business Studies), Jaimy Visser (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en Linda van der Zijden (Pabo) kregen het voor elkaar en zijn genomineerd voor de Wij Inholland award Topsport 2017. Tijdens de jaaropening van het nieuwe collegejaar 2017-2018 op donderdag 7 september bij Inholland Alkmaar wordt de winnaar bekendgemaakt.

‘Zonder discipline lukt het niet’
Trampolinespringer Roel Teillers van Inholland Alkmaar traint zo’n 25 uur in de week en zegt dat zijn discipline als topsporter goed van pas komt bij zijn studie. Niet elke training is leuk, het gaat ook weleens minder, maar om dat zo lang vol te houden heb je discipline nodig. Dat geldt ook voor een studie, anders lukt het niet”, aldus Roel, die met zijn team vier keer op rij de titel bij het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen in de wacht sleepte.


Promovideo van Roel Teilers.

Topsport en studeren
“Topsport combineren met een hbo-studie vond ik nooit zo moeilijk. Studeren voor een tentamen vind ik niet lastig maar leuk”, zegt Romana die studeert aan Inholland Haarlem en uitkomt voor het Nederlands team. Romana is net als Roel trampolinespringer en heeft een duidelijk doel voor ogen: naar de Olympische Spelen van 2020 gaan in de Japanse hoofdstad Tokio.


Promovideo van Romana Schuring.

‘De stofzuiger’
Jaimy Visser, studeert bij Inholland Alkmaar en speelt betaald voetbal in de Eredivisie bij Telstar. Ze heeft een sportieve familie en vertelt dat voetbal er bij haar met de paplepel is ingegoten Jaimy: “Ik ben er sinds jongs af aan mee bezig en heb een oudere broer die altijd voetbalde. Teamgenoten noemen mij de stofzuiger. Ik moet het hebben van bikkelen en hard werken.” Een strakke planning is essentieel volgens Jaimy, die met haar sport en studie meerdere ballen in de lucht weet te houden.


Promovideo van Jaimy Visser.

‘Het is passen en meten’
Linda van der Zijden werd dit jaar met haar korfbalteam Nederlands-, Europees- en wereldkampioen. “Het is passen en meten, goed plannen en voornamelijk nachtwerk. Ik vind het belangrijk dat mijn studie en sport goed samengaan. Op school gaat het goed. Zo heb ik al mijn tentamens gehaald”, zegt Linda die een opleiding volgt bij Inholland Den Haag.


Promovideo van Linda van der Zijden.

Over de Wij Inholland award
Topsporters krijgen van Hogeschool Inholland de mogelijkheid om hun sportieve carrière te combineren met een hbo-opleiding. Dit doen zij door onder anderen het studieprogramma aan te passen. De winnaar van de Wij Inholland award Topsport krijgt een cheque ter waarde van 1000 euro. Tijdens de jaaropening wordt ook de Wij Inholland award uitgereikt voor het beste studentenproject.