Rotterdam,
16
augustus
2017
|
09:27
Europe/Amsterdam

World Port College Tour tijdens Wereldhavendagen

Wereldhavendagen

Wil je meepraten over de ontwikkelingen in de Rotterdamse haven? Kom dan vrijdag 1 september tijdens de Wereldhavendagen naar het World Port College Tour. Studenten van Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam krijgen daar de kans om wethouder Adriaan Visser te bevragen over onderwerpen als energietransitie, arbeidsmarkt en digitalisering. Deze speciale College Tour vindt plaats bij het Scheepvaart en Transport College aan de Lloydstaat in Rotterdam, met uitzicht op de haven én het evenemententerrein.

Adriaan Visser
Adriaan Visser is als wethouder onder andere verantwoordelijk voor de gemeentelijke ­financiën en organisatie. De begroting van Rotterdam bedraagt 3,6 miljard euro. Andere grote dossiers die hij onder zijn hoede heeft, zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van Feyenoord City, de herinrichting van de Coolsingel, de verzelfstandiging van het Sportbedrijf Rotterdam en de energietransitie in de Rotterdamse haven.

Renee Naaktgeboren
Naast wethouder Visser, kunnen studenten ook de discussie aangaan met Renee Naaktgeboren. Tijdens het Havenevenement op 8 juni is zij verkozen tot Jong Haventalent. Ze is momenteel werkzaam bij Damen Shiprepair en met deze titel een jaar lang rolmodel voor jong talent in de haven. “Ik voelde me op jonge leeftijd al aangetrokken door de magie van de Rotterdamse haven en alles wat daar rijdt en vaart. In mijn ogen is dit het bruisende centrum waar logistiek, economie en techniek in Nederland samenkomen. Overgoten met een ‘niet-lullen-maar-poetsen-sausje’.’’

 

 

De Wereldhavendagen vinden plaats van 1 tot en met 3 september en vormen het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Het wordt dit jaar voor de veertigste keer georganiseerd in de Rotterdamse haven. Studenten van Inholland organiseren diverse activiteiten voor het evenement. Bovendien krijgen zij vanaf dit jaar de kans om zich structureel in te zetten voor het evenement in de vorm van bijvoorbeeld een stage.

Het doel van het evenement is om de band tussen de stad en haven te versterken. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, genieten van een uitgebreid cultureel programma.

Meer informatie (pdf)

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.