Haarlem,
16
mei
2018
|
11:55
Europe/Amsterdam

Zeer geslaagde Show & Share bij Inholland Haarlem

Show%26amp%3BShare

“Inspiratie, verwondering en kennis delen. Dat is waar het om draait bij Show & Share!” Frans Oomen, projectleider Show & Share en docent bij de Pabo heeft er alles aan gedaan om er op dinsdag 15 mei in Haarlem een echte interne happening van te maken, zelfs inclusief Show & Share-lied. “Leuk he, geschreven door Hans van Eerden van de Pabo. En wat de organisatie betreft, dat heb ik echt niet alleen gedaan hoor. Zonder Vera van Waardenburg, Karin van Broekhuizen, Fredy Doornhof en Marianne de Jong was het nooit zo goed van de grond gekomen. En wat te denken van alle collega’s en externen die hun kennis met anderen willen delen. Door en voor collega’s, het is fantastisch om te zien hoeveel kwaliteit we in huis hebben.” 

Heleen Jumelet, vestigingsdirecteur van Inholland Haarlem, kan dat alleen maar beamen. “Deze middag komt voort uit de behoefte samen met elkaar aan de slag te gaan, om te laten zien waar je mee bezig bent en van elkaar te leren. Ik roep hierbij iedereen op het niet bij deze middag te laten maar ook buiten Show & Share elkaar op te zoeken en nog meer te gaan samenwerken.”

E-health, de moderne toerist, coachen van jong talent, een blik op de tv-studio’s, het verschil - of het ontbreken daarvan - tussen mannen en vrouwen… de onderwerpen waaruit de Haarlemse collega’s kunnen kiezen zijn divers. Pieter van der Hoeven van Business Studies heeft zich opgegeven voor de workshop van Hans van Eerden. “Over de kunst van a-digitaal ontmoeten. Dat sluit aan op wat ik laatst bij een van mijn netwerkbijeenkomsten voorbij hoorde komen. Studenten van nu vertrouwen te veel op hun online netwerken en digitale informatie, daardoor vergeten ze wel eens hoe belangrijk het is om elkaar echt op te zoeken. Ja, ik denk dat ik er wel wat van ga opsteken.”

Show & Share; het is echt leuk om dit te doen met collega’s van andere opleidingen.
Ria Mooij, Social Work Inholland Haarlem

Kwaliteit boven kwantiteit
De workshops worden grotendeels gegeven door collega’s van Inholland, aangevuld met externe sprekers: architect/kunstenaar John Körmeling, Margit Bosch en René Blom van A Bunch of Choices en Gytha Heins, schrijfster van het boek ‘Aanspreken? Gewoon doen!’. Ten opzichte van twee jaar geleden is er bewust gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. “Minder workshops, en wat we bieden is gewoon goed”, aldus Frans. Grote belangstelling is er vooraf al voor de workshop van Gytha Heins over het aanspreken van collega’s op hun gedrag. Bij de workshop van Irene Vreugdenhil van Social Work praten de deelnemers in groepjes druk en geanimeerd met elkaar. Dat is precies wat Irene wil: georganiseerde chaos. Haar methode van activerende didactiek weet ze zo gelijk in praktijk te brengen. Ria Mooij van Social Work vindt deelname aan de workshops heel inspirerend. “Het is echt leuk om dit te doen met collega’s van andere opleidingen.”

Volgend jaar wéér ​
Show & Share is bedoeld voor de collega’s van Inholland Haarlem, al zijn collega’s van andere vestigingen ook welkom. Dit jaar zijn ook de collega’s van het Nova College en de decanen van vo-scholen in de regio uitgenodigd om workshops te komen volgen. Genoeg deelnemers dus. “Vorig jaar is Show & Share niet doorgegaan en dat wilden we koste wat kost dit jaar voorkomen.” Of Frans in voorgaande jaren weleens een workshop heeft bezocht? “Eerlijk? Nee… Ik zag er het nut niet van in en vond dat je er ook niet persoonlijk bij werd betrokken. Dat hebben we dit jaar anders aangepakt. Met ambassadeurs per domein, een geoliede organisatie en inspirerende workshopleiders.”

Terwijl de band met oud-Conservatoriumstudenten zorgt voor de achtergrondmuziek kijkt Frans trots om zich heen. “Kijk nou, wat een mensen! Het moet groeien zoiets, mensen moeten gaan ondervinden wat het ze oplevert om deel te nemen. Dat zit al in hele kleine dingen, bijvoorbeeld dat je elkaar morgen in de gangen tegenkomt en een praatje aanknoopt. Als een olievlek moet het zich gaan verspreiden. Elk jaar meer workshops, elk jaar meer deelnemers. Hoe leuk is het als we zo’n middag elk jaar met elkaar kunnen hebben, dan ontstaat er toch een feestje? Na het succes van dit jaar zie ik de toekomst van Show & Share zonnig in.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.