Den Haag,
02
juni
2017
|
16:32
Europe/Amsterdam

Zes projecten genomineerd voor Wij Inholland award 2017

Collage-staand

De stembus is gesloten en de genomineerde projecten voor de Wij Inholland award 2017 zijn bekend! I am Student, Mijn personal coach aangepast sporten, GOWIND systems, Travel Smart, Foodtruck en Holwerd aan Zee mogen dinsdag 6 juni hun project pitchen in Diemen. De drie beste teams mogen uiteindelijk naar de finale op donderdag 7 september tijdens de jaaropening van Hogeschool Inholland in Alkmaar.

IamStudent (555 stemmen)
Een nieuw land, een vreemde taal en cultuur, ander onderwijs… In het buitenland studeren is spannend en leuk, maar vraagt wel om aanpassingsvermogen. Dat geldt ook voor buitenlandse studenten in ons land. Avi Goldstein, Jason Zureineh en Kieran Litoux zijn drie eerstejaarsstudenten Tourism Management (TM) bij Inholland Diemen. Zij bedachten met hun project IamStudent een vijfdaagse citytrip om aankomende studenten van Inholland ‘onder te dompelen’ in Nederland. Lees het interview.

Mijn personal coach aangepast sporten (337 stemmen)
Voor kinderen met een beperking is een actief leven extra belangrijk. Sportkunde-studenten Mickey Pijl en Bas de Vries helpen ze daarom bij het vinden van een geschikte, leuke sport. De vierdejaarsstudenten bij Inholland Haarlem rondden de pilot 'My personal coach aangepast sporten' af, die ze volgend studiejaar verder willen verbeteren in hun eigen onderneming. Lees het interview.

GOWIND systems (323 stemmen)
Tegenwoordig is er veel aandacht voor groene energie. De fossiele brandstoffen raken op waardoor de behoefte aan duurzame energie groter is dan ooit. Zeven studenten Luchtvaarttechnologie van Inholland Delft besloten hier wat aan te doen en ontwikkelden onder de naam GOWIND systems een verticale windturbine om energie op te wekken voor kantoorpanden en flatgebouwen. Lees het interview.

Travel Smart (301 stemmen)
Lisa Unlandt, Debbie Vermeer, Zubayda Wazir en Naomy Braamkolk, alle vier Communicatiestudent bij Inholland Den Haag, hadden een missie: reisorganisatie Travel Smart en haar reizigers online met elkaar in contact brengen. En dan zó dat het potentiële klanten op het idee brengt om er ook een reis te boeken. De vier studenten stelden een online paspoort voor, waarmee reizigers in beeld en tekst verslag doen van hun reis. Lees het interview.

Foodtruck (277 stemmen)
Vierdejaars Pabo-studenten van Inholland Alkmaar schreven een projectplan en gingen met een foodtruck langs basisscholen om kooklessen te verzorgen. Het project Foodtruck is een initiatief van Stichting Kroon van Holland om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met gezonde voeding. Lees het interview.

Holwerd aan Zee (141 stemmen, kreeg een wildcard)
Het Friese dorp Holwerd en de omgeving kunnen wel een economische en ‘groene’ oppepper gebruiken, vinden bewoners en politici. De gemeente gaf studenten de opdracht om een innovatieve toekomstvisie te bedenken. Het plan van Ronald Berk, Nieck Alderliesten en Ruud Hendriks, studenten Landscape and Environment Management (LEM) van Inholland Delft, is erg ambitieus en compleet. Lees het interview.

Meer weten? Ga naar wijinholland.nl.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.