Rotterdam,
08
maart
2018
|
10:38
Europe/Amsterdam

‘Zulke docenten mogen we wel vaker in het zonnetje zetten!’

Student Ashley (Social Work) over docent Eric Haas

Selfie+Ashley+met+Eric

Ashley Maduro is student van de opleiding Social Work op Inholland Rotterdam. Docent Eric Haas speelt een belangrijke rol in haar ontwikkeling. “Op school heb ik meerdere favoriete docenten, maar ik dacht gelijk aan Eric toen ik de kaart ‘Jij bent mijn favoriete docent!’ invulde.”

“Zijn zelfspot, wijze theorieën, openheid en anekdotes over het leven zullen mij altijd bijblijven. Ik houd namelijk erg veel van grapjes maken en heb veel gevoel voor humor. Eric combineert dit goed met zijn lessen. Geen les was te saai! Lachend en een stuk wijzer zijn klas liep ik de klas uit.” Hij heeft een ontspannen en open houding. “Als ik Eric een vraag wil stellen dan aarzel ik niet. Hij heeft een toegankelijke houding en is altijd vrolijk. Dat maakt dat ik sneller op een docent als Eric zou afstappen met vragen.”

Eric doet zijn werk met passie
Eric onderscheidt zich volgens Ashley van anderen, omdat hij zijn werk met passie doet. “Hij heeft het druk, maar neemt altijd de tijd om naar je te luisteren. Hij legt dingen uit op een manier waarop ik het meteen begrijp. De grote woorden legt hij uit en zijn openheid en humor stel ik zeer op prijs. Zulke docenten mogen wel vaker in het zonnetje worden gezet!"

Docent Eric speelde een belangrijke rol in het maken van haar onderzoeksplan. “Mijn hoofd- en deelvragen zijn met behulp van Eric goedgekeurd. Hierdoor kon ik snel de draad oppakken om nu hopelijk alsnog op tijd af te studeren.”

Studenten en docenten waren tijdens de Nationale Studenten Enquête erg enthousiast over de actie met ansichtkaarten waarmee studenten hun waardering voor hun favoriete docent konden laten blijken. Meer dan 1.000 studenten grepen de gelegenheid aan om een kaartje met de tekst ‘Jij bent mijn favoriete docent!’ te schrijven. Sommige docenten kregen zelfs tien kaarten tegelijk! We vroegen enkele studenten naar het hoe en waarom.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.